Höglandståg, trafikspel i Nässjö
Modelltågsmässan 2023 i Nässjö arrangerades av Höglandståg.  KMJ var delaktig i mässan och på modulträffen.  
När: 14-17/9  2023.  På lördagen var det öppet för publik kl 1000-1600.
En återkommande modulträff med marknad på toppen av höglandet.

 
Helgen den 13-14 maj arrangerades en trafikspelshelg för medlemmar vid KMJ. Trafikspelen skedde på ett liknande sätt som de trafikspel som har genomförts vid några av tisdagskvällarna.
 

Trafikspel i Grimslöv 3-5/3.

Då har det varit trafikspel i Grimslöv igen. Som vanligt mycket välorganiserat med förutom H0-skalan även Noll-skalan och American-N. Vi var 6st deltagare ifrån KMJ där 4st körde H0. Bana och trafikspel var mycket välplanerat av Stefan F.  
Ett stort tack till Bengt och Daniel från Växsjörallarna för en väl organiserad träff.

Glada KMJ:are Berndt, Svempa och Johannes tar en lokförarpaus.

Jerker och Fredde vid Jerkers tågmagasin

Håkan, Johannes och Fredde rangerar vid Syltenäs

Svempa kontrollerar sin modul

Full fart genom Tonys Rotebro

Syltenäs

Lennart TKL vid Vagnsta

Casper vid sin 16m långa och mycket avancerade station Charlottendal

Dieseldrift är säkert!

Ångdagen den 22/1 i KMJ:s lokaler.
Denna söndag samlades ett gäng ångentusiaster ifrån KMJ och körde ett antal ånglok ifrån olika epoker och länder med tidsenliga vagnar. Vi hade även tagit med oss våra gamla ångmaskiner av olika fabrikat. Det blev en rolig dag som vi absolut får göra om vid tillfälle.

 

Kurs i gräsning ballastering den 11/1 i KMJ:s lokaler.
Klubbåret startade bl.a. med en kurs som gick igenom statisk gräsning samt hur man ballasterar banvallar på olika sätt. Det var en kurs som blev mycket uppskattad och gav mersmak för framtiden.

 

Värnamo moduldagar i Halmstad 5-8/1 2023.
Den 5-8 januari deltog 9 medlemmar från KMJ på Värnamo Modelljärnvägsförenings modulträff på Gullbrannagården i Halmstad.
Det var en välorganiserad modulträff med bra trafikspel där vi även fick tid till att umgås, ta en bägare tillsammans och snacka MJ. 
En eloge till VMJF för arrangemanget, till Stefan för bra trafikspel, till Jonas för banans planering och till Gullbranna för bra logi och framför allt den väldigt goda maten!

Modelltågsmässan 2022 i Nässjö arrangerades av Höglandståg.  KMJ var delaktig i mässan och på modulträffen.  
När: 15-18/9  2022.  På lördagen var det öppet för publik kl 1000-1600.
En återkommande modulträff med marknad på toppen av höglandet.

Den 3 september 2022 var det invigning av den nya lokalen. Det bjöds på korv med bröd och kaffe och tårta. Invigningstal hölls för den samlade gruppen och därefter kördes högtidligt invigningståget under pompa och ståt. Inbjudna medlemmar och anhöriga liksom gästande medlemmar från systerföreningar vinkade glatt på tåget som körde ett helt varv runt den nya banan! Se mer bilder och information under rubriken Facebook.

16 medlemmar av 23 st hade samlats vid årsmötet för att bilda föreningen, Knallebygdens modelljärnväg som förkortas KMJ, med avgångstid kl 20.03. En styrelse valdes av 5st styrelseledamöter och en ordförande vid namn Bengt Johnsson.

Årsmötet öppnas av Bengt Belfrage

Styrelsen för KMJ under 2019. Ordförande Bengt Johnsson, styrelseledamöter Berndt Österberg, Theo Magnusson, Jan-Joel Salo och Curt-Ove Svensson